Hoogendijk Sliedrecht
Hoogendijk Sliedrecht
Westerstraat 2
3361 XS Sliedrecht
0184 49 30 30 - info@hoogendijksliedrecht.nl
Houdt binnenvaartschepen in de vaart
Storingsnummer:06-53243216

 

Emissiemetingen en advies

 
Emissiemetingen en advies - Regelgeving

Regelgeving

Overweegt u om binnenkort een nieuwe motor in te bouwen? Sinds 2020 is de EU Stage V emissienorm ingegaan voor de binnenvaart. Hebt u een motor met CCR typegoedkeur? Dan voldoet uw motor aan CCR fase I of fase II emissienormen. Weet u dat er een emissielabel bestaat? Dit heeft mogelijk gevolgen voor het vaargebied van uw schip. Lees verder…..

 
Emissiemetingen en advies - Emissiemeting in de praktijk

Emissiemeting in de praktijk

Tijdens een emissiemeting wordt de samenstelling van de uitlaatgassen van uw motor gemeten. Na een vertaalslag volgens internationaal erkende berekeningen volgen hieruit de emissies van verschillende schadelijke stoffen. Wilt u meer weten over hoe lang een emissiemeting duurt, wat er allemaal voor moet gebeuren aan boord enzovoorts? Lees verder….

 
Emissiemetingen en advies - Top 3 redenen om een emissiemeting uit te laten voeren

Top 3 redenen om een emissiemeting uit te laten voeren

1. Onderzoeken wat er mogelijk is om de emissies van een motor te verbeteren 2. Een upgradetraject naar CCR II niveau of beter om toegang tot havens te verzekeren 3. Het maken van een middellange termijn plan (5 jaar) wat betreft de motoren aan boord Voor meer uitleg en nog meer redenen: lees verder….

 
Emissiemetingen en advies - Welke meting is geschikt voor mij?

Welke meting is geschikt voor mij?

Er zijn verschillende types metingen met een verschillend niveau van detail en kosten. Wist u dat er al een basismeting mogelijk is voor minder dan duizend euro? Ook is het mogelijk om een traject te doorlopen met het doel de het emissielabel van uw motor te verbeteren. Over de verschillende opties leest u hier meer…